Znanost na cesti Znanost na cesti cafescientifique

O projektu

"Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu (ZnC)" je akcija, s katero raziskovalci prispevamo k zavedanju pomena znanosti za gospodarstvo in družbo. Projekt je bil zasnovan l. 2013 kot odgovor znanstvene sfere na vztrajno krčenje sredstev za znanost. Pozivi k uličnim protestom so nas spodbudili k razmišljanju v proaktivni smeri in samokritičnemu razmišljanju o vlogi in ugledu znanosti v Sloveniji. SATENA, Slovensko akademijsko tehniško-naravoslovno društvo, je kot pokroviteljica akcije ZnC podprla izvajanje javnih poljudnoznanstvenih predavanj o tematikah, s katerimi se ukvarjajo slovenski raziskovalci, in o rezultatih, ki nudijo oporo gospodarstvu in nas uvrščajo med razvite države. V sproščenem vzdušju znanstveniki v pogovoru z novinarji na poljuden in zanimiv način predstavljajo raziskave in dosežke na aktualnih področjih znanosti, pomembnih za dvig kvalitete življenja in blagostanja družbe. Sledijo vprašanja iz publike in pogovor z gostoma.

ZnC skozi čas

Projekt se je začel spomladi 2013, ... >>

Vsebinska in finančna poročila

2016 // 2015 // 2014 // 2013

Osnovni podatki


Pretekla predavanja si lahko ob skodelici kave ogledate v arhivu Videoolectures, zvočne posnetke posnetke pa poslušate v Podkastu.


O projektu v Odmevih 21.12.2015

Pogovor Znanost v medijih: http://www.drzavljand.si/4biti-informacijsko-druzb...

O nizu predavanj v okviru "Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu" - 22.5.2013: Prvi dnevnik, TV Slovenija (začetek prispevka v 17:42 min)

Pogovor o projektu “Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu” za TROMBO

Pogovor o projektu “Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu” za TROMBO
Pogovor o projektu “Znanost na cesti, znanje in ideje na prepihu” za TROMBO

© Znanost na cesti